Kategorier
Fra nyhetsbildet

Ungdom drikker mindre når foreldrene setter grenser

Ungdom drikker langt mindre og sjeldnere alkohol i dag enn i 2006. Det viser en fersk oppsummering av Helsedirektoratets ungdomsundersøkelser fra 2006 og 2010. Tydelig grensesetting fra foreldrene er en av årsakene til endringene, mener Knut-Inge Klepp, divisjonsdirektør i Helsedirektoratet.

Helsedirektoratets relanserer nå kampanjen «Sette grenser», som har pågått siden 2004/2005. Målet med alkoholkampanjen er å gjøre foreldre bevisste på den betydningen de har som rollemodeller og grensesettere for ungdommers alkoholbruk.

Flertallet av norske ungdommer ønsker grensesetting fra foreldrene. Hele 85 prosent av de unge, både i 2006 og i 2010, er helt eller delvis enige i påstanden om at «jeg synes det er bra at foreldrene mine setter grenser».

Les hele artikkelen på Helsedirektoratets sider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *