Kategorier
Fra nyhetsbildet

Sukker- og fettavhengighet

Foto: Maggie Smith

Forskere mener at både sukker og fett kan gi avhengighet som ligner på narko-avhengighet. Kombinasjonen av sukker og fett kom sterkest ut i forsøket, som egentlig gikk på narko-avhengighet.

Les artikkelen her.

Kategorier
Fra nyhetsbildet

Innfører «fettmoms»

Foto: Clare Bloomfield

Danmark har satt inn et nytt tiltak for å forandre på helsesituasjonen i landet. De er det første land i verden som øker momsen på mat, som inneholder fett. Alle matvarer som inneholder mer enn 2,3 % mettet fett har siden 1. oktober steget i pris med 17,4%.

Les mer her.

Kategorier
Fra nyhetsbildet

Negative holdninger til fortiden gir dårligere helse

Foto: graur razvan ionut

En ny studie viser at folk med negative holdninger til fortiden gir dårligere helse. Dette kan gi problemer i hverdagen og fremtiden, både i forhold til fysisk og psykisk helse. Dersom man istedenfor lærer av fortiden og ser lyst på fremtiden, vil man få en bedre livskvalitet. Les mer her.

 

Kategorier
Fra nyhetsbildet

Har det noe å si når på døgnet vi sover?

Foto: Christian Hjortland

Legger du deg sent og står opp tidlig? Studier viser at det faktisk har noe å si når vi legger oss og når vi står opp. Tidligere studier har vist at det det har påvirkning på evnen til å lære. En nyere studie viser at det også har noe å si for aktivitetsnivå og vekt. Les mer i denne artikelen:

http://www.forskning.no/artikler/2011/september/300212

Kategorier
Fra nyhetsbildet

Mer skjenking gir mer vold

Ny forskning viser at selv mindre endringer i skjenketidene påvirker antall voldstilfeller på nattestid som må håndteres av Politiet. Undersøkelsen er foretatt i 18 norske byer. Forskning.no skriver en artikkel om saken der de legger frem funnene i undersøkelsen. Aftenposten tar frem kritiske røster som ikke tror konklusjonen før de har sett nøyere på studien.

http://www.forskning.no/artikler/2011/september/300076

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4240970.ece#xtor=RSS-3