Kategorier
Fra nyhetsbildet

Soya og kolesterol

I site utgave av Tidsskrift for den norske legeforening skriver Anne Forus om Lars Henrik Høies forskning. Den viser at «soyaprotein reduserer mengden LDL-kolesterol og totalkolesterol i blodet, men effekten er motsatt for soyaprotein behandlet ved svært høy temperatur.» Høie sier også at den samme effekten kan ses med melkeproteiner.

Studien til Høie var en klinisk studie med personer som hadde diabetes type 2 og hyperkolesterolemi som fikk soyaprotein som kosttilskudd. I England og USA har man lenge sagt at daglig inntak av soyaprotein reduserer risikoen for hjerte-/karsykdom.

Link til artikkelen i Tidsskriftet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.